Linecké cukroví

16. prosince 2020 Energy JEZTE S NÁMI Tereza Tydlitátová
60

Snažíte se jíst zdravě a plnohodnotně a blížící se vánoční svátky vás přímo děsí? Tak to tu jste na správném místě, protože dnes si ukážeme recept na jedno z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví - a to zdravější verzi lineckého.

Ingredience zhruba na 30 slepených kusů:

  • 220 g hladké špaldové mouky + na pomoučnění při vyválení
  • 150 g ghí (přepuštěného másla)
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 balení třtinového vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • kůra z jednoho citronu
  • 100 % malinový džem

Postup:

  • Smícháme si mouku, oba druhy cukru a nastrouhanou kůru z citronu. Dále přidáme žloutky a na konec vychlazené ghí. Z ingrediencí vytvoříme těsto. Nelekněte se, ze začátku to bude vypadat, že se těsto nikdy nespojí, ale dejte tomu chvilku práce. Díky třtinovému cukru je těsto tmavší.
  • Spojené a nelepivé těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 30 minut.
  • Poté těsto vyválíme na pomoučněné lince na 2-3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které vyskládáme na plech s pečicím papírem.
  • Pečeme na 180 stupňů cca 7 minut. Raději méně než více, aby nebyly tvrdé.
  • Vychladlé je slepujeme 100 % malinovým džemem a necháme je v krabici odležet na chladném místě.

VYZKOUŠEJ PROGRAM BE FIT NA 7 DNÍ ZDARMA!

Jdu do toho

Komentáře k článku

Váš komentář