Vánoční brusinkové bochánky s mandlemi bez laktózy

16. prosince 2020 Energy JEZTE S NÁMI Hana Lang
45

Máte rádi zvláštní kombinace chutí? Jistě ano. Zkuste tyto brusinkové bochánky s vanilkou a mandlemi, které neobsahují laktózu. Spojení sladkého a voňavého těsta s lehkou kyselostí čerstvých brusinek je prima změna v tom sladkém předvánočním šílenství. Dobrou chuť.

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky / 1 hrnek mandlová mouka + 1 hrnek pohanková mouka
  • 10 lžic moučkového třtinového cukru / kokosový cukr
  • 1 lžička prášku do pečiva  
  • 125 g másla bez laktózy / kokosové máslo
  • 1/2 hrnku kravského mléka bez laktózy / mandlové mléko
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1/2 hrnku mandlí hranolek / piniová semínka
  • 1/2 hrnku čerstvých brusinek
     
     
    Postup:
     
  • Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme.
  • Přidáme změklé máslo pokrájené na malé kousky, lehce zapracujeme a zalijeme mlékem s vanilkovým extraktem.
  • Těsto zpracujeme rukama a na závěr přidáme mandle a čerstvé, přepůlené brusinky. Oboje do těsta důkladně vpracujeme.
  • Z těsta si uděláme stejně velké koule - porce cca. 30 kousků a ty rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a lehce přitlačíme do podoby malé placky.
  • Každý kousek potřeme trochou mléka smíchanou s lžičkou cukru.
  • V troubě předehřáté na 170°C pečeme max. 35 minut.

VYZKOUŠEJ PROGRAM BE FIT NA 7 DNÍ ZDARMA!

Jdu do toho

Komentáře k článku

Váš komentář