Hana výživa
JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - MIKROBIOM
Datum
  • 26. září 2020
Autor článku

Co je to mikrobiom a jak se vyvíjí v průběhu života? Jak o mikrobiom musíme pečovat a jakou úlohu hraje pro naši imunitu? Co je to symbióza mikrobiomu? To vše a mnohem více se dozvíte v tomto podcastu, rozhovoru mezi autorkou knihy Jím-Nejím Janou Pechmanovou a nutriční poradkyní Hanou Lang.

Well You členství

Tento článek je exkluzivní obsah pro předplatitele

Předplatit Přihlásit

Příbuzné články

žádná
O našem mikrobiomu
Energy

O našem mikrobiomu

Naše střevní flóra je extrémně bohatá a bakterií v našich střevech máme minimálně tolik, kolik je buněk v našem těle. Zde se studie neshodují. Jedna říká desetkrát tolik, novější se přiklánějí k poměru 1:1. To by znamenalo 50-75 bilionů mirkoorganismů v našem zažívacím ústrojí. Dohromady cca 1-2kg!

Více
výživa Hana
JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - KASEIN

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - KASEIN

Co je to kasein a jaký je rozdíl mezi kaseinem a syrovátkovou bílkovinou? Kde tyto složky nalezneme? Jakým potravinám se vyhnout, máme-li alergii a nebo zvýšenou citlivost na jednu z těchto složek?

Více
výživa Hana
Jana Pechmanová - Motivace ke vzniku knihy Jím-Nejím

Jana Pechmanová - Motivace ke vzniku knihy Jím-Nejím

Co vedlo Janu Pechmanovou k tomu, aby napsala kuchařku, která se stala oblíbenou knihou v mnoha domácnostech? Jak řešit problém laktózové intolerance a jaké potraviny zvolit? Jak laktózová intolerance ovlivňuje náš život a jak najít způsob, abychom s ní mohli žít.

Více
výživa Hana
Jana Pechmanová & Hana Lang - Laktóza

Jana Pechmanová & Hana Lang - Laktóza

Co je vrozená laktózová intolerance? Je to nemoc nebo není? V jakých potravinách laktózu nalezneme a jaké potraviny je nutné doplňovat, abychom měli dostatek vápníku? Jaké typy laktózové intolerance existují? Jaké testy a vyšetření laktózové intolerance se na pacientovi aplikují?

Více
výživa Hana
Jana Pechmanová & Hana Lang - Úvod k sérii podcastů o alergiích

Jana Pechmanová & Hana Lang - Úvod k sérii podcastů o alergiích

Jaký je rozdíl mezi alergiemi a intolerancí? Jak tělo na alergii reaguje a jaké typy reakcí na potravinové alergie a intoleranci existují? Jak se chovat máme-li okamžitou a opožděnou alergickou reakci?

Více
výživa Hana
Jana Pechmanová & Hana Lang - Lepek

Jana Pechmanová & Hana Lang - Lepek

Proč je pojem lepek tak skloňovaný a představuje pro člověka v posledních letech zažívací problémy? Jaký je rozdíl mezi alergií na lepek, intolerancí lepku a celiakií? Jaké projevy celiakie jsou? Jaké potraviny vynechat a naopak co si můžeme dopřát?

Více
výživa Hana
Jana Pechmanová - O kuchařce  Jím-Nejím (alergenní potraviny)

Jana Pechmanová - O kuchařce  Jím-Nejím (alergenní potraviny)

Jak se píše kuchařka, která dnes inspiruje mnoho lidí, kteří mají ale i nemají alergii na potraviny? Co znamená protizánětlivá strava a jaké potraviny zvolit? To se dočtete v knize Jím-Nejím, o které si zde povídáme.

Více
Well You

CORONA CHALLENGE

Well You

Tereza pro vás připravila dohromady 20 videí Body Formingu věnovaných všem partiím těla. Dva měsíce pořádné novoroční výzvy. Tak pojďte do toho, vytvarujte svou postavu a buďte FIT s WELL YOU!

 

CHCI VÝZVU