Hana  Lang

Hana  Lang

Mé zkušenosti za posledních 20 let v oborech nutriční terapie, fyzioterapie, psychologie a mentálního a osobního koučinku, mi dávají možnost celostního pohledu na zdraví a zdravotní potíže mých klientů. 

 

Principy mé nutriční terapie zakládám na konceptu Cellssymbiosistherapie  podle MUDr. Heinrichera Kremera. Nedílnou součástí nutriční terapie je psychologie a mentální koučink. Obor laický psychoterapeut jsem studovala na Pražské vysoké škole psychosociálních studií. Mentální koučink následně u Nicka Evanse (UK) a Anthonyho Robbinse (USA). Vystudovala jsem také obor Heilpraktiker (lékař přírodní medicíny) a Nutriční terapii v Centru přírodní medicíny v Mnichově. Absolvovala jsem různé kurzy v oblasti fitness, fyzioterapie, Cellsymbiosisterapie a jiné.

V roce 2015 jsem si splnila svůj dávný sen a založila jsem vlastní ordinaci nutriční terapie v centru Prahy.

V roce 2015 jsem založila společnost MitoLife s.r.o.

„Necht’strava je tvým lékem a tvůj lék je strava.“

Hippokrates

Detox

28.3.2021 Energy

Jaro je pro mnohá náboženství obdobím půstu. Jak naše tělo detoxikovat a k půstu přistupovat? Jak detox ovlivňuje i naší psychickou stránku. O revitalizaci a antiagingu nám opět poví Hana s Janou.

Více

Diety

28.3.2021 Energy

Přichází jaro a s ním i příležitost zhubnout a cítit se lépe! Je dobré držet dietu, případně jakou formu diety? Půst ano nebo ne? To vám poví Hana s Janou.

Více

Vánoční brusinkové bochánky s mandlemi bez laktózy

16.12.2020 Energy JEZTE S NÁMI

Máte rádi zvláštní kombinace chutí? Jistě ano. Zkuste tyto brusinkové bochánky s vanilkou a mandlemi, které neobsahují laktózu. Spojení sladkého a voňavého těsta s lehkou kyselostí čerstvých brusinek je prima změna v tom sladkém předvánočním šílenství. Dobrou chuť.

Více

Jana Pechmanová & Hana Lang - vánoční speciál

10.12.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Jak si užít Vánoce bez stresu, že si nemůžu dát kousek cukroví aniž bych přibrala? Jak se i přes Vánoce udržet FIT. O tom si řekne Hanka s Janou v dnešní podcastu a doporučí i výborné recepty.

Více

Jana Pechmanová & Hana Lang - stresový management v kuchyni

10.12.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Že může být laktózová intolerance někdy pořádný stres, to si povíme v tomto podcastu. Jak si uspořádat čas, tak abyste se stravovali správně a byli fyzicky i psychicky v pohodě?

Více

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - MIKROBIOM II.

15.11.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Tentokrát se Hana s Janou věnují mikrobiomu s ohledem na imunitní systém. Jak podpořit svůj mikrobiom v období pandemie? Proč je důležité přijímat prebiotika a probiotika? Jak souvisí náš mikrobiom s psychickým stavem? Pojďte aktivně pečovat o svá střeva a imunitu a začněte hned dnes!

Více

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - KVASINKY

15.11.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Máte-li chuť na sladké, možná vás nehoní pouze mlsná, ale možná máte typ mykózy - tzv. candidu albicans. Jak si nechat otestovat přítomnost kvasinek a jak se stravovat? To vše a mnohem více vám poví nutriční poradkyně Hana Lang.

Více

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - VITAMIN D

15.11.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Přichází období zimy, tedy čas, kdy je potřeba doplňovat vitamin D. Proč je tento vitamin tak podstatný a v čem nám může zkvalitnit život? Kdo je rizikovou skupinou a jaká onemocnění jeho nedostatek podněcuje? Jakým způsobem vitamin D doplňovat? Proč zejména česká populace by ho měla doplňovat?

Více

ADHD z pohledu nutriční terapie

20.10.2020 Energy

Porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou a zvýšenou impulsivitou – ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) je nemoc, která postihuje děti i dospělé.

Více

PODPOŘTE SVOU IMUNITU

20.10.2020 Energy

Chcete být zdraví, svěží, vitální, optimističtí? Chcete se zbavit chřipky a nachlazení? Chcete si uchovat mladistvý vzhled a jiskru v očích? Mám pro Vás pár rad, jak si posílíte imunitu v tomto období a při tom budete i lépe vypadat.

Více

Kasein a syrovátková bílkovina

30.9.2020 Energy

V kravském mléce se mimo mléčného cukru, laktoźy, o které se často píše v souvislosti s laktózovou intolerancí, nachází i mléčné bílkoviny. Kasein tvoří 80% mléčné bílkoviny. Zbylých 20 % tvoří alfa-laktalbuminy a beta-laktoglobuliny – známé jako syrovátka.

Více

O našem mikrobiomu

30.9.2020 Energy

Naše střevní flóra je extrémně bohatá a bakterií v našich střevech máme minimálně tolik, kolik je buněk v našem těle. Zde se studie neshodují. Jedna říká desetkrát tolik, novější se přiklánějí k poměru 1:1. To by znamenalo 50-75 bilionů mirkoorganismů v našem zažívacím ústrojí. Dohromady cca 1-2kg!

Více

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - MIKROBIOM

26.9.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Co je to mikrobiom a jak se vyvíjí v průběhu života? Jak o mikrobiom musíme pečovat a jakou úlohu hraje pro naši imunitu? Co je to symbióza mikrobiomu? To vše a mnohem více se dozvíte v tomto podcastu, rozhovoru mezi autorkou knihy Jím-Nejím Janou Pechmanovou a nutriční poradkyní Hanou Lang.

Více

JANA PECHMANOVÁ & HANA LANG - KASEIN

26.9.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Co je to kasein a jaký je rozdíl mezi kaseinem a syrovátkovou bílkovinou? Kde tyto složky nalezneme? Jakým potravinám se vyhnout, máme-li alergii a nebo zvýšenou citlivost na jednu z těchto složek?

Více

Jana Pechmanová - Motivace ke vzniku knihy Jím-Nejím

20.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Co vedlo Janu Pechmanovou k tomu, aby napsala kuchařku, která se stala oblíbenou knihou v mnoha domácnostech? Jak řešit problém laktózové intolerance a jaké potraviny zvolit? Jak laktózová intolerance ovlivňuje náš život a jak najít způsob, abychom s ní mohli žít.

Více

Zdravá strava - stolování jako základ

13.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Stolování je základ zdravé výživy. Stůl je nejen v tradiční čínské medicíně a v čínském učení Feng Shui centrem domácnosti. Jak v dnešním hektickém světě zachovat principy stolování a jaký význam mají pro zdravé stravování a hlavně rodinné vztahy? Jak probíhá příprava a konzumace pokrmů?

Více

Zdravá strava 1. díl

29.7.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Hana Lang podává pohled na diety a zdravou stravu tak, jak je neznáte. Jaká nutriční terapie je pro koho vhodná a jakým způsobem se stravovat? Tento podcast je prvním dílem seriálu o zdravé výživě. Nechte se inspirovat nutriční terapeutkou Hanou Lang.

Více

Co je to celostní medicína

V tomto podcastu se dozvíte, v jaké situaci se spolehnout na pomoc klasického lékaře a v jaké situaci se obrátit na pomoc terapeuta celostní medicíny. Podcast objasňuje pojem celostní medicína.

Více

LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE

22.9.2020 Energy

Málokdo si uvědomuje, že na potraviny, které konzumujeme, může náš organismus reagovat alergií. V dnešní době si v každé restauraci můžete vyžádat seznam nejčastějších alergenů v potravě. Tento fakt poukazuje na to, jak rozšířená je tato problematika mezi obyvatelstvem.

Více

Jana Pechmanová & Hana Lang - Laktóza

Co je vrozená laktózová intolerance? Je to nemoc nebo není? V jakých potravinách laktózu nalezneme a jaké potraviny je nutné doplňovat, abychom měli dostatek vápníku? Jaké typy laktózové intolerance existují? Jaké testy a vyšetření laktózové intolerance se na pacientovi aplikují?

Více

Jana Pechmanová & Hana Lang - Lepek

Proč je pojem lepek tak skloňovaný a představuje pro člověka v posledních letech zažívací problémy? Jaký je rozdíl mezi alergií na lepek, intolerancí lepku a celiakií? Jaké projevy celiakie jsou? Jaké potraviny vynechat a naopak co si můžeme dopřát?

Více

Vliv střevního mikrobiomu na fyzické i psychické zdraví člověka

26.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

70% imunitního systému se ukrývá ve střevech. O tom, jak pečovat o střevní mikrobiom si povíme v podcastu s autorkou knihy Břišani - Jarmilou Mothejzíkovou. Spoluautorem knihy je Radkin Honzák.

Více

Jana Pechmanová & Hana Lang - Úvod k sérii podcastů o alergiích

20.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Jaký je rozdíl mezi alergiemi a intolerancí? Jak tělo na alergii reaguje a jaké typy reakcí na potravinové alergie a intoleranci existují? Jak se chovat máme-li okamžitou a opožděnou alergickou reakci?

Více

Jana Pechmanová - O kuchařce  Jím-Nejím (alergenní potraviny)

20.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Jak se píše kuchařka, která dnes inspiruje mnoho lidí, kteří mají ale i nemají alergii na potraviny? Co znamená protizánětlivá strava a jaké potraviny zvolit? To se dočtete v knize Jím-Nejím, o které si zde povídáme.

Více

Zdravá strava 2. díl

13.8.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

O tom, kdy nejpozději začít se správným stravováním a co znamená pojem mikrobiom. Jak vyživovat plod, jste-li těhotná žena? A jaký význam má zdravá strava pro vaše potomky? To vše se dozvíte v tomto krátkém podcastu.

Více

Anthony Robbins

30.7.2020 Mind POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

Setkání s jedním z největších životních mentorů na světě. To se poštěstilo Hance Lang, a to vícekrát. Jakou životní změnu to pro ni znamenalo a jaké semináře Tony Robbins nabízí. Co je metoda NLP a jak může ovlivnit naše smýšlení? Buďme tvůrci našeho životního osudu.

Více

Vitamin K2

29.7.2020 Energy POSLECHNĚTE SI NÁS Hana

V tomto podcastu se dozvíte, jaké jsou funkce vitamínu K2, tedy tzv. synergetického hráče vitamínu D. Proč potřebujeme doplňovat vitamín K a v čem může náš život obohatit?

Více